Företaget
Om oss
Nyheter
Kontakta oss
Rekommendera oss
Länkar
Tjänster
Webbhotell
Dedikerad Server
Domännamn Reg.
Kunder
Beställ
Inloggning
Kontrollcenter
Driftinformation
Support FAQ
Produkter

Avgifter
Uppläggningskostnad, hyresavgifter samt avgifter för tilläggstjänster debiteras per kvartal eller år i förskott. I alla paket utom CMC Web1 tar vi en engångsavgift på 700 kronor för domännamn och uppsättning av övriga funktioner. Hyresavtal gäller minimum ett kvartal och förlängs automatiskt ett kvartal i taget.

Lagringsutrymme
Lagringsutrymme är det utrymme som är avsatt för lagring av era html-sidor, bilder och FTP-area, e-post och övriga filer som utgör er webbplats. Om inte lagringsutrymmet skulle räcka till erbjuder vi extra utrymme i steg om 10MB för 100 kronor i månaden.

E-post
Vi erbjuder e-post konto med en eller flera brevlådor enligt alternativen ovan. En e-post brevlåda kan till exempel ha följande struktur:
namn.efternamn@företag.se
En e-post-server konfigureras hos oss med ert domännamn. Servern är en kombinerad POP3/SMTP/MAP4 server vilket gör det möjligt att läsa e-post över ett uppringt abonnemang via ett modem eller en ISDN-pool såväl som direkt över Internet oavsett var ni befinner er.

FTP-area
Det är enkelt att skicka era sidor över Internet med hjälp av FTP-tjänsten som är tillgånglig 24-timmar om dygnet.
Använd ditt favorit FTP-program för att ansluta till www.cmc.se. När du loggar in med ditt användarnamn och lösenord kommer du automatiskt till ditt användarbibliotek, som är ett underbibliotek i CMC´s server eller under eget domännamn som har samma namn som ditt användarnamn. Om ditt användarnamn är abb så kommer du automatiskt till biblioteket /abb. Till detta bibliotek har du full acess och kan även skapa egna underbibliotek. När du har skickat över en HTML-sida till ditt användarbibliotek, har alla på Internet med en HTML-klient möjlighet att läsa sidan genom att skriva in
URL: http://www.cmc.se/ följt av ditt användarnamn.
Till exempel om ditt användarnamn är abb så skulle URL bli
http://www.cmc.se/abb. Om ni har en egen domän är URL;en enligt följande i stället
http://www.abb.se.

Formulärstöd/räknare
Vi erbjuder formulärstöd, gästbok och räknare med hjälp av CGI-script. Gör ditt eget formulär, använd en av våra mallar som du sedan redigerar enligt eget önskemål. Lägg in din e-post adress till vilket formulärsvaren skickas. Räknare använder du för att presentera hur många besök du har på webbplasen. Med hjälp av Server Side Includes (SSI) är det enkelt att skapa en räknare.

Eget domännamn
I CMC Web2 ingår eget domännamn under .se eller .com domänen. Mot offert hjälper vi er också med domäner som .nu .net .org .tm osv...
Med ett eget domännamn är det enkare att hitta företagets webbplats. Adressen blir kortare, begripligare och får enkelt plats på visitkort och presentationsmaterial.
Med hyresavtalet får ni med en blankett för ansökan om domännamn. Där fyller ni i tre olika alternativ. Domännamnet ni söker kan redan vara upptaget därför behövs flera alternativ. Domännamnet måste associera till företagsnamnet eller en förkortning av detta. Här har du också möjlighet att undersöka om ert företagsnamn är upptaget under toppdomänerna innan ni fyller i en ansökan. Se under rubriken sökning på toppdomän.
En fördel med att väja en .com domän är att det går snabbare att få ett domännamn. En .se domän kan ta omkring 10-15 dagar och .com domän ca 5 dagar. När vi får bekräftelse på att domänen är ok lägger vi upp en webbplats. Sedan tar det 48 timmar innan den information som läggs upp på webbplatsen blir synlig hos alla operatörer.

FrontPage stöd
Med Microsoft FrontPage stöd har ni möjlighet att använda er av FrontPage som klient för att underhålla och lägga upp sidor på er webbplats. Ni kan begära att få FrontPage stödet installerat direkt när ni beställer CMC Web3 till 5 eller så kontaktar ni oss senare.

Statistik
För att ni skall få en uppfattning om besökare till er webbplats, analyserar vi informationen som varje besök skapar och sammanställer statisitk som är lätt att tolka.
Besöksstatistiken ber er bl a uppgifter om besökarens:

Land
Värddator
Webläsare
Operativsystem
Vilka sidor som besökts
När sidorna har besökts
Vilka sidor som är populärast

Informationen är lätt att tolka både i form av grafer, tabeller, text och tio-i-topp listor.

Diskussionsforum
Ett diskussionsforum ger er en enkel och populär möjlighet att skapa en dynamisk och välbesökt plats på Internet. Diskussionsforumet kan utformas endast för medlemmar eller som ett öppet forum. Kunder och besökare kan diskutera ämnen relaterade till företagets produkter, tjänster osv. Gränssnittet eller ingången till diskussionsforumet är i form av en webbsida som är öppen mot Internet eller skyddad med ett lösenord.

CGI/ColdFusion/ASP-stöd
Med tillgång till ett eget CGI-bibliotek och stöd för funktioner skapade med ColdFusion 3.1 eller Microsoft ASP finns alla förutsättningar för att skapa avancerade dynamiska webbsidor. Har ni ett CGI-script som ni skrivit själv eller hittat någon annanstans har ni möjlighet att använda det på webbplatsen. Tänk på att ni kan behöva anpassa CGI-script skapade för unix innan ni placerar dem i CGI-biblioteket.
Det ColdFusion stöd vi erbjuder är via en s.k. delad databashanterare Ni får tillgång till CF 3.1 som delas av flera kunder. Vi kopplar er första databas mot MS Access. Med CF 3.1´s avancerade funktioner har ni allt som behövs för att skapa dynamiska Web-system. Storleken på databasen begränsas av ert övriga www-utrymme.

Följande ingår:

Delad Cold Fusion 3.1 Pro,
MS Access databas,
Manualer i word-format

Motsvarande funktioner som kan skapas med Cold Fusion ebjuder vi också med ASP (Active Server Pages).

Fax/E-post gateway
Med fax/e-post gatewayfunktionen kopplar vi önskad e-post adress mot valfritt faxnummer inom Sverige.

Uppringd Internetanslutning
Uppringd Internet anslutning via modempool vilket kombineras med CMC Web 1 till 5. Årskostnad: 1000 SEK

CMC ISDN Dynamisk (rikstäckande)
Komplett Internetanslutning av nätverk mot CMC´s rikstäckande ISDN pool med 128 Kbit via 2b-kanaler, utrymme för egna webbsidor och egen mail-server.

Registrering av domännamn för e-post och www-adress.
Mail-server, (SMTP) med 10 brevlådor t.ex: namn.efternamn@företag.se .
ISDN Router
Dynamisk IP-adresstilldelning.
Egna Web-sidor, 50 Mb eget utrymme, SSI-stöd, (räknare mm.), formulärstöd.
Ingen trafikavgift
På platsen installation
Fri support via e-post, tele/fax.
FTP-åtkomst, av eget material.

Pris: 7000 SEK
Inklusive Telia Duo Installation
Månadskostnad: 600 SEK